THP-koncernen leder omfattande renovering av Porslinsfabriken i Gustavsberg

totalentreprenad

Porslinsfabriken i Gustavsberg genomgår en omfattande transformation, med betydande bidrag från THP-koncernen. Renoveringsarbetet har pågått i två år och har börjat med att byta ut det gamla taket för att anpassa sig till förändringarna i byggnadens användning. Tidigare var hela byggnaden dedikerad till porslinstillverkning, men nu ska den rymma en mängd olika verksamheter, inklusive kulturhus, gym och kontor.

THP-koncernen agerar som totalentreprenör för installationer och bygg i projektet. Renoveringen inkluderar inte bara takbyten utan också anpassningar för olika verksamheter och infrastrukturbehov. Byggherre är fastighetsägaren Landia, som förvärvade porslinsfabriken från Värmdö kommun för tre år sedan.

Den ombyggda fabriken kommer att inkludera utrymmen för kulturhus, gym, kontor och utbildningslokaler, förutom porslinstillverkningen och en befintlig livsmedelsbutik. Dessutom kommer överskottsvärme från ugnarna i porslinstillverkningen att återvinnas och säljas till fastighetsägaren för att användas i andra delar av byggnaden.

Renoveringsarbetet innefattar också anpassningar för vvs-systemet, inklusive fjärrvärme och bergvärme för att optimera energianvändningen. Dessutom måste utformningen av installationerna anpassas till den skiftande arkitekturen och de unika förutsättningarna för en q-märkt byggnad.

THP-koncernens fokus på samordning av olika tekniska discipliner och installationssamordning är avgörande för projektets framgång. Detta innebär att olika yrkesgrupper och tekniker måste samarbeta för att säkerställa att installationerna är optimala och att byggprocessen går smidigt. Håkan Sjöblom, projektledare för installationer, betonar vikten av att tänka framåt och vara ute på plats för att säkerställa att allt fungerar som det ska.

Genom dessa insatser får den gamla porslinsfabriken i Gustavsberg nytt liv och blir en mångsidig och modern byggnad som kan möta behoven hos olika verksamheter och hyresgäster.

Läs mer hela artikeln 

Senaste job annons:

Senaste Nytt: